2020-02-21 12:15:00

Egyre népszerűbb itthon a munkaerő-kölcsönzés

Magyarországon a kölcsönzött munkavállalók aránya eléri az összfoglalkoztatottak 4,2-4,4 százalékát - írja a Világgazdaság.

A Világgazdaság cikke szerint 180-200 ezer kölcsönzött munkavállaló dolgozik ma a magyar munkaerőpiacon, ez az összes foglalkoztatott 4,2-4,4 százaléka. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint ez a fajta foglalkoztatási forma a több száz fős cégek körében népszerű, melyeknél egyre magasabbak a HR- és adminisztrációs költségek.

„Ezért egyre inkább megéri közvetítőket alkalmazniuk, ezzel komparatív költségelőnyt érhetnek el, hiszen a közvetítők nagy mennyiségben, olcsóbban hirdethetnek. Emellett a helyi irodáikban folyamatosan választják ki a munkavállalókat - adott esetben több cég számára is -, adatbázisaik pedig lényegesen nagyobbak, mint az ügyfeleiké” - mondta a Világgazdaságnak Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezetője. Pelle Dávid, az MP Solutions Kft. Ügyvezetője szerint a kölcsönzés nem változtat a munkaerőhiányon, inkább az átmeneti munkaerőhiányra jelenthet megoldást, de sok cég alkalmazza hosszabb távon is ezt a módszert.

Világgazdaság

Forrás: HR Portál

https://www.hrportal.hu/c/egyre-nepszerubb-itthon-a-munkaero-kolcsonzes-20190822.html